Какво е Google Adwords?

Google Adwords е рекламна платформа на Google, чрез която можете да достигнете до максимален брой клиенти. Вашата реклама излиза, когато потенциални клиенти търсят по ключови думи в Google, свързани с бизнеса ви или преглеждат уеб сайтове на сродни теми. Достигнете до нови клиенти и разраствайте бизнеса си онлайн с бързи темпове.

Основни предимства на Google Adwords:

КОНТРОЛ НА РАЗХОДИТЕ
Вие определяте какъв бюджет да зададете на рекламната си кампания. Този бюджет може да бъде променян по всяко време, в зависимост от резултатите. Имате възможността да увеличавате бюджета на рекламна група, която ви носи повече приходи и съответно да намалявате бюджета на друга група, която не носи клиенти на бизнеса ви.

Принципа на офериране е цена само и единствено за клик (Pay-per-click) или заплащате само, когато някой кликне на рекламата ви.

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ
Вие избирате къде и пред кой да се показват рекламите ви. В платформата на Google Adwords можете да задавате в коя държава, област или град да се показват рекламите ви при търсене.

Местоположението в дисплейната мрежа ви дава възможността да определяте точно на кои сайтове желаете да се показва рекламата ви. Дисплейната мрежа на Google работи с 93% от всички сайтове в света. Това ви предоставя огромни възможности за изява.

УСТРОЙСТВА
С мощните инструменти на Adwords имате възможността да определяте и на кои устройства да се появявате. Можете да избирате рекламата ви да бъде само за смартфони, таблети , компютри или и трите. Имате възможността да задавате приоритет на определено устройство.

Например: вие сте ресторант и можете да задавате 50% повече приоритет на мобилните реклами при търсене за ресторант за вечеря в околността.

ТАРГЕТИРАНЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ
Намерете потенциалните ви клиенти, благодарение на Adwords и Adw.bg. Използвайки инструментите за Ремаркетинг и таргетиране ще достигнем до правилните аудитория за вашия бизнес.
В дисплейната мрежа достигате до хората, които се интересуват от сферата на вашия продукт, посещават сайтове с тази насоченост, четат статии и търсят информация по темата. Ние таргетираме точно тези потребители- които склонни да си купят от вас!
ГРАФИК НА ПОКАЗВАНИЯТА
Избирате точно в кое определено време да се показва рекламата ви. Задавате график на показване, което може 3 часа, 6 часа или 12 часа на ден. Adwords ви позволява настройка на кампания за 1 седмица или 2, след което автоматично кампанията приключва.

Например: вашият ресторант предлага страхотно обедно меню. Можете да зададете рекламата си за вкусно обедно меню и 7% отстъпка в цената да се показва между 11-14ч. на обяд.

ОТЧИТАНЕ НА ЕФЕКТИВНОСТТА
Пълен набор от инструменти за анализ позволяват проследимост на всяко действие на потребителя след като е кликнал на рекламата ви. Много е важно да са набелязани целите, които гоните с определена кампания, за да можете след това да измерите правилно резултатите.

  • Възвръщаемост на инвестициите – след като изчислявате правилно колко в какъв процент инвестициите са се възвърнали вие можете да оцените дали кампанията ви е успешна и какви приходи ви носи, каква печалба сте реализирали посредством Adwords;
  • Измерване трафика към сайта ви – с оценяването на кликовете и последващи действия на вашия сайт вие можете да получите реална представа за увеличението на трафика към сайта ви. Увеличението на трафика води и до увеличение на потенциалните клиенти;
  • Разпознаваемост на бранда- с реализирането на успешна Adwords кампания в търсенето( Google Search) и дисплeйната мрежа (Google Display) вие можете драстично да увеличете разпознаваемостта на бранда си в Интернет. Излагането на марката пред максимален брой хора от конкретната ниша води до взаимодействие на потребителите с марката ви и ще има огромен ефект в дълготраен аспект;
  • Измерване на действията или продажбите – след като попаднат на сайта ви потребителите могат да ивършат желано от вас действие, за да покажат заинтересованост към марката- абониране за бюлетин, регистрация, изпращане на запитване или набиране на мобилен номер. Тези действия са проследими с помощта на Adwords и можете да получавате пълна информация за което. Ако сте електронен магазин можете да проследите колко хора, които са кликнали на рекламата ви и след това са осъществили покупка от магазина ви.

Доверете се на сертифицираните специалисти от агенция Adw.Bg , за да бъдете максимално успешно в онлайн пространството с Google Adwords. Управлението и оптимизирането на Adwords кампании е нашата силата, което го доказват нашите доволни клиенти и постигнатите резултати.